Welkom bij China Connection

Bericht aan de klanten en bezoekers van deze website: in de loop van 2023 worden de activiteiten stopgezet. Ik aanvaard geen nieuwe opdrachten meer.


Introductie

Dag beste bezoeker. Welkom op deze website.

Op deze pagina vindt u een overzichtje van de activiteiten van China Connection. Klik op de links bovenaan de pagina om meer informatie over een bepaald onderwerp te lezen.

Chinees Vertalen, tolken en gidsen

De oprichtster van China Connection is beëdigd vertaalster Nederlands-Chinees Chen Heng. Zij is geboren in China en woont sedert eind 2002 in België.

Omdat Chen Heng als Chinees immigrante regelmatig gecontacteerd werd met de vraag of ze documenten van het Nederlands naar het Chinees en omgekeerd kon vertalen, besloot ze in 2008 om op zelfstandige basis als vertaler-tolk te beginnen. Vertalen zit haar bovendien toch al in het bloed: ook in China heeft ze na haar studies Koreaans een tijdlang als vertaler-tolk gewerkt.

De opdrachten bleven komen, de activiteiten werden geleidelijk aan uitgebreid, en sinds juni 2009 is China Connection ook gemachtigd om als beëdigd vertaler Nederlands-Chinees op te treden. Voor tolk- en gidswerk wordt ondermeer samengewerkt met andere native Chinese vertalers, collega-tolken en opgeleide gidsen.

Chinese les

China Connection biedt Chinese les op maat aan.